Electronische toegangscontrole

Meijvogel Inbraakbeveiliging kan voorzien in verschillende onderelen van elektronische en bouwkundige beveiliging, de electronische toegangscontrole is de dienst die het snelst ontwikkelt. Er kunnen verschillende redenen zijn om bewoners/werknemers middels een elektronisch toegangssysteem toegang te verlenen tot een zorginstelling, kantoor of een bedrijfspand. Bezoekers zouden bijvoorbeeld niet vrij een voor hen onbevoegd terrein op kunnen stappen. Of u wilt overzicht houden op waar uw medewerkers zich in het pand binnenkwamen, zich op moment van een controle bevinden en waar en wanneer men een pand verliet. Meijvogel Inbraakbeveiliging adviseert in welk type elektronische toegangssystemen u kan kiezen die deze toegang eenvoudig reguleren. Maar hoe werken de verschillende soorten elektrische toegangssystemen? En welke voordelen geeft het gebruik van zo’n systeem voor uw organisatie?

Deur beveiligd door electronische toegangscontrole in Leiden

De werking van het elektronisch toegangssysteem

Een kleine terminal is wellicht het meest bekende toegangscontrole systeem, ook wel bekend als kaartlezer, die bevestigd is nabij deurpost of de plek waar u de toegang wilt controleren. Dit systeem werkt op basis van slimme RFID technologie, die toegang verleent middels zogeheten toegangsbadges. Deze komen in de vorm van:

  • Druppel
  • Pas
  • Biometrische scan van vinger of gezicht

De badges zijn doorgaans gekoppeld aan individuele medewerkers op basis van naam en functie of wellicht van uw schoonmaakbedrijf die in de avond toegang tot het pand heeft. U kunt er dus voor kiezen om de toegang te reguleren op basis van verschillende personen of specifieke werkzaamheden.

paxton_electronische_toegangscontrole_MIB_Inbraakbeveiliging_meijvogel_Katwijk

Voordelen van elektronische toegangssystemen

Voor welk elektronisch toegangssysteem u ook kiest, ze zijn allen geschikt om uw volledige veiligheid te controleren middels toegangscontrole. U hoeft bijvoorbeeld geen sleutels bij te laten maken voor verschillende medewerkers. En mocht een medewerken een druppel of badge verliezen, dan kan deze in één klik gedeactiveerd worden. Ook zijn de toegangsinstellingen eenvoudig te wijzigen als een medewerker intern van functie wisselt of verhuist naar een andere afdeling.

Daarnaast zijn de elektronische toegangscontroles draadloos, altijd en online inzichtelijk en gebruiksvriendelijk:

  • Altijd online en overal in te zien
  • Inzicht in de toegangsgeschiedenis
  • Binnen 5 minuten het systeem in gebruik, zowel voor beheerder als eindgebruiker

Meer weten? Neem dan contact op met onze elektronische beveiliging expert Jacco Frissen

Contacteer Jacco Frissen van MIB

Soorten toegang - soorten apparatuur

  • Beveiligde deuren – Om voor verschillende zones en ruimten de toegangscontrole te reguleren, kunt u in plaats van een terminal, er ook voor kiezen om de deuren te beveiligen
  • Het draaihek is de toegangsinstallatie die gebruikt wordt om voetgangers individueel toegang te verlenen tot specifieke zones. U kunt het draaihek in twee richtingen instellen, zodat deze toe te passen is voor zowel inkomende werknemers als uitgaand personeel.
  • De driearmige tourniquet is een vorm van toegangsapparatuur die bekend is van productieruimtes maar ook om vanuit de receptie verder het bedrijf in te kunnen.