Sleutelplan – Sluitplan

Een goed doordacht sleutelplan is van groot belang om gereguleerd  toegang te geven degenen die geoorloofd zijn om de desbetreffende ruimte te mogen komen. Een sleutelplan of sluitplan is evident wanneer u als eindverantwoordelijke kan bepalen wie er toegang krijgt tot de verschillende deuren. Vooral bedrijfspanden, wooncentra, ziekenhuizen en scholen hebben een sleutelplan. Heeft u al een goed sleutelplan? Meijvogel Inbraakbeveiliging denkt graag met u mee.

Samen een sleutelplan maken

Een sleutelplan maken kan ingewikkeld zijn, maak daarom gebruik van de expertise en ervaring van de specialisten van Meijvogel Inbraakbeveiliging. Samen inventariseren we uw bestaande situatie. Daarom is het van belang om te beginnen met het maken van een schematisch overzicht waarin u noteert welke sleutels van de diverse ruimtes er zijn en wie u hier toegang toe wilt geven. Daarbij is het belangrijk ook met mogelijke veranderingen in de toekomst rekening te houden. Verwacht u dat er bijvoorbeeld uitbreiding nodig is (aantal deuren of wijziging in personeelsbestand)? Neem dat dan mee als alternatief scenario. Wanneer het sleutelplan is vastgesteld, dan kunnen de sleutels en cilinders door Meijvogel Inbraakbeveiliging worden verzorgd.

Sleutelplan voor VVE

Bij een appartementengebouw is het handig om verschillende rechten aan sleutels te kunnen koppelen. Zo zijn de voorzitter van de VVE en de huismeester vaak in bezit van de hoofdsleutel waarmee alle ruimtes kunnen worden geopend. Overige bewoners krijgen alleen toegang tot de ruimtes die noodzakelijk zijn om toegang te hebben. Dat zorgt ervoor dat niet alle bewoners bijvoorbeeld in de technische ruimte kunnen komen, maar de huismeester wel. Wanneer een bewoner een sleutel verliest, dan loopt de VVE niet het risico dat een ongeoorloofd persoon zomaar alle ruimtes kan betreden.

Sluitplan voor woningen

Voor woningen is een gelijksluitend systeem vaak voldoende. Er is maar één sleutel nodig om de voordeur, achterdeur of poort te openen. Met het sluitplan worden de verschillende toegangsbevoegdheden in kaart gebracht. Hiermee kan Meijvogel Inbraakbeveiliging ervoor zorgen dat u de sleutel heeft die op alle sloten past en de tuinman een een exemplaar die alleen gebruikt kan worden voor de poort en de schuur. U wil uiteraard zorgeloos een sleutel aan derden uitgeven nietwaar?

sleutelplan_mul-t-lock_MIB_Inbraakbeveiliging_meijvogel_Katwijk_FIB

Sleutelplan met Meijvogel Inbraakbeveiliging

Een sleutelplan heeft een belangrijk doel: Een sleutelplan (ook wel sluitplan genoemd) kan binnen uw bedrijf of organisatie uitkomst bieden om elke werknemer toegang te geven tot de voor hem/haar gewenste ruimte. Een sluitplan kan ruim worden opgezet met het door u gewenste aantal sleutels.

Indien u ook een sleutelplan wil maken maar niet weet waar u moet beginnen? Neem contact met één van onze specialisten op of plan direct een afspraak in. Samen bespreken we alle mogelijkheden en maken wij uw sleutelplan in orde.

Contacteer onze specialist