Meijvogel Inbraakbeveiliging

Toegangscontrole Bedrijfspanden

Meijvogel Inbraakbeveiliging is gespecialiseerd in een breed scala aan beveiligingsoplossingen voor bedrijfspanden, met elektronische toegangscontrole als snelst groeiende dienst. Er zijn verschillende redenen waarom het gebruik van een elektronisch toegangssysteem essentieel kan zijn voor bedrijfspanden. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat ongeautoriseerde bezoekers toegang krijgen tot beperkte gebieden. Bovendien wilt u wellicht controle hebben over de locatie van uw medewerkers binnen het gebouw, de tijdstippen waarop ze naar binnen gaan, aanwezig zijn tijdens controles en wanneer ze het pand verlaten. Meijvogel Inbraakbeveiliging voorziet u graag van advies over verschillende elektronische toegangssystemen die eenvoudig toegangsregulatie kunnen faciliteren. Maar hoe werken deze systemen precies en welke voordelen bieden ze voor uw organisatie?

 

Veilige toegangscontrole voor bedrijfspanden

In de context van bedrijfspanden is het van cruciaal belang om de veiligheid en beveiliging van werknemers en bedrijfsmiddelen te waarborgen. Toegangscontrole speelt een essentiële rol bij het creëren van een veilige werkomgeving en het beschermen van gevoelige informatie. Met geavanceerde toegangscontrolesystemen kunnen bedrijfspanden de toegang tot specifieke ruimtes beperken tot geautoriseerd personeel. Door gebruik te maken van technologieën zoals elektronische sleutelkaarten, biometrische identificatie en beveiligingscamera’s kunnen bedrijfspanden de toegang bewaken, ongeautoriseerde toegang voorkomen en snel reageren op mogelijke veiligheidsincidenten. Toegangscontrole biedt niet alleen beveiliging, maar ook het gemak van gecentraliseerd beheer, waardoor de administratieve taken met betrekking tot toegangsverlening vereenvoudigd worden. Door te investeren in toegangscontrolemaatregelen kunnen bedrijfspanden een veilige en efficiënte werkomgeving creëren waar werknemers met vertrouwen kunnen werken.

salto_electronische_toegangscontrole_MIB_Inbraakbeveiliging_meijvogel_Katwijk

De werking van het elektronisch toegangssysteem

Een gangbaar en bekend toegangscontrolesysteem voor bedrijfspanden is een compacte terminal, ook wel bekend als een kaartlezer, die wordt geïnstalleerd bij de deurpost of de gewenste toegangslocatie. Dit systeem maakt gebruik van slimme RFID-technologie, waarmee toegang wordt verleend via speciale toegangsbadges. Deze badges kunnen verschillende vormen aannemen, zoals:

  • Druppel
  • Pas
  • Biometrische scan van vinger of gezicht

De badges worden doorgaans toegewezen aan individuele medewerkers op basis van hun naam, functie of bijvoorbeeld aan een schoonmaakbedrijf dat ’s avonds toegang heeft tot het pand. Op deze manier kunt u de toegang reguleren op basis van specifieke personen of taken.

salto_space_software_electronische_toegangscontrole_MIB_Inbraakbeveiliging_meijvogel_Katwijk

Voordeel van elektronische toegangscontrole

Ongeacht welk elektronisch toegangssysteem u kiest voor uw bedrijfspand, ze bieden allemaal uitstekende mogelijkheden om de veiligheid volledig te beheersen via toegangscontrole. Het is bijvoorbeeld niet langer nodig om meerdere sleutels voor verschillende medewerkers te laten maken. Mocht een medewerker een druppel of badge verliezen, dan kan deze met één klik gedeactiveerd worden. Bovendien kunnen toegangsinstellingen eenvoudig worden aangepast wanneer een medewerker van functie verandert of naar een andere afdeling verhuist.

Daarnaast bieden de elektronische systemen draadloze connectiviteit, waardoor ze altijd en overal online toegankelijk zijn en gebruiksgemak bieden:

  • Altijd online en overal in te zien
  • Inzicht in de toegangsgeschiedenis
  • Binnen 5 minuten het systeem in gebruik, zowel voor beheerder als eindgebruiker

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met onze elektronische beveiliging expert Jacco Frissen

Contacteer Jacco Frissen van MIB
paxton_electronische_toegangscontrole_MIB_Inbraakbeveiliging_meijvogel_Katwijk

Soorten toegang - soorten apparatuur

  • Beveiligde deuren – Als alternatief voor het gebruik van een terminal is het mogelijk om de deuren te beveiligen voor het reguleren van de toegangscontrole in verschillende zones en ruimtes. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om de deuren te beveiligen.
  • Het draaihek is een doeltreffende toegangsoplossing die specifiek is ontworpen om individuele voetgangers toegang te verlenen tot bepaalde zones. Met het draaihek dat in beide richtingen kan bewegen, kan het zowel door inkomend personeel als uitgaande werknemers worden gebruikt.
  • De driearmige tourniquet is een bekend type toegangsapparaat dat niet alleen gebruikt wordt in productieruimtes, maar ook om toegang te verlenen binnen het bedrijf vanuit de receptie.