Meijvogel Inbraakbeveiliging

Wanneer schakelt u een slotenmaker in?

15 maart 2024

Het belang van een goed beveiligde woning neemt, door toenemende criminaliteit en risico’s op inbraken, met het jaar toe. En dus zijn er volop redenen om een slotenmaker in te schakelen. Bijvoorbeeld wanneer u te maken heeft met verouderde sloten, naar een nieuwe woning bent verhuisd, of wanneer u het vermoeden heeft dat er pogingen tot inbraak zijn geweest.

En met het groeiende belang om de inbraakbeveiliging van uw woning te verbeteren, ook in de regio Katwijk, is het raadzaam om te weten wat een slotenmaker precies kan betekenen. Daar vertellen wij in deze blog graag meer over.

Wat doet een erkende slotenmaker nu eigenlijk?

Een slotenmaker beschikt over het algemeen over een brede kennis van verschillende soorten sloten en beveiligingssystemen. Daarnaast heeft hij ervaring met het openen, repareren en vervangen van diverse typen sloten, zowel voor woningen als voor bedrijfspanden.

Vandaag de dag moet een slotenmaker volledig gecertificeerd zijn om te voldoen aan de hoge eisen van vakmanschap en professionaliteit in de branche. Deze certificeringen garanderen dat de slotenmaker beschikt over de juiste vaardigheden en expertise om zijn werk op een betrouwbare en kwalitatieve manier uit te voeren, wat essentieel is voor de veiligheid en gemoedsrust van de klanten.

Inbraakbeveiliging in de breedste zin van het woord

Een veilig gevoel van wonen begint met bewust zijn van preventieve maatregelen zoals het goed afsluiten van ramen en deuren, het verlichten van donkere plekken rondom het huis en het kennen van de buren. Maar daarnaast is het ook belangrijk om te investeren in kwalitatief hoogwaardige inbraakbeveiliging en om regelmatig onderhoud uit te voeren.

Bij inbraakbeveiliging kunt u denken aan camerabewaking, de aanwezigheid van intercoms, alarmsystemen, toegangscontroles en natuurlijk veilig hang- en sluitwerk.

Als erkende slotenmaker kunnen wij natuurlijk ook sleutels bij laten maken voor een breed scala aan sloten en beveiligingssystemen.

Kundige installatie en onderhoud van hang- en sluitwerk

Wist u dat een inbreker binnen 30 seconden binnen kan zijn? Dit komt doordat de cilinder of de kern van de cilinder uit de deur wordt getrokken door er een schroef in te draaien en daar mechanische druk op te zetten. Hierdoor breekt de cilinder af en is het een kwestie van secondewerk om binnen te komen.

Dit kan voorkomen worden door te kiezen voor veilig hang- en sluitwerk, in de vorm van veiligheidsbeslag met cilindertrekbeveiliging SKG***. Of door het vervangen van de huidige cilinders met een cilinder SKG***. Door te investeren in hoogwaardig hang- en sluitwerk met de juiste certificeringen, zoals SKG-keurmerken, verhoogt u de veiligheid van uw woning of bedrijfspand direct.

Vervangen van defecte sloten

Na verloop van tijd kunnen sloten sporen van slijtage vertonen. Hierdoor wordt het slot een zwak punt en is het voor inbrekers nog makkelijker om binnen te komen.

Om dit te voorkomen, is het verstandig om defecte sloten tijdig te vervangen. Door te kiezen voor hoogwaardige en betrouwbare sloten verhoogt u de veiligheid van uw woning of bedrijfspand. Ook hierbij is het aan te raden om direct te kiezen voor hang- en sluitwerk dat voldoet aan SKG***.

Slotenmaker inschakelen?

Een goed beveiligde woning geeft een gevoel van veiligheid en comfortabel wonen. Bij Meijvogel Inbraakbeveiliging, gevestigd in Katwijk aan Zee, bent u op het juiste adres voor een totaalconcept voor de beveiliging van uw woonhuis. Ons werkgebied betreft de regio Duin- en Bollenstreek, Leiden en Den Haag.

Als erkende slotenmaker weten wij precies wat er nodig is om de veiligheid in en rondom uw woning te vergroten. Wij zijn tevens aangesloten bij de VEB en KCB en voldoen aan alle eisen om uw gemoedsrust te garanderen. Onze deskundige slotenmakers staan klaar om u te voorzien van hoogwaardige sloten en beveiligingssystemen die perfect aansluiten bij uw behoeften en budget. Indien geïnteresseerd kunt u contact met ons opnemen voor een vrijblijvende afspraak, offerte of opname. We staan graag voor u klaar.